söndag, mars 26, 2017

Fler poliser behövs i Göteborg

Synlig och närvarande polis skapar trygghet. I dag finns det cirka 20 000 poliser i Sverige. Av dessa finns drygt 1 200 inom polisen i Storgöteborg. Antalet poliser räcker inte för att möta de utmaningar som finns i staden och det är uppenbart att det behövs fler poliser i yttre tjänst i Göteborg. 

Poliserna är värda mycket mer. För att öka antalet poliser måste fler söka sig till yrket och färre lämna. Lönerna måste fortsätta höjas. För att stärka incitamenten till att jobba som polis föreslår Liberalerna en särskild lönesatsning med 4 000 kronor i månaden för poliser i yttre tjänst. 

Göteborgarna upplever att otryggheten ökar. Därför behöver vi växla upp det lokala trygghetsarbetet runt om i staden. Det handlar om att skapa trygghet i våra bostadsområden, lokala torg och skolor, stärka civilsamhällets viktiga arbete och bekämpa narkotikahandeln.

Utan en närvarande rättsstat råder djungelns lag där de starkaste vinner. Där bestäms tryggheten av vem du är. Så kan vi inte ha det. Göteborgarnas frihet måste försvaras. Verklig frihet kräver trygghet!

Det skriver jag på GT debatt i dag tillsammans med mina partikollegor Kristina Bergman Alme och Birgitta Ling-Fransson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar