onsdag, oktober 28, 2009

Fastnat?

Har fyra blogginlägg som har fastnat någonstans och vill inte publicera sig... Självcensur eller teknikstrul? ;)
Hm, får försöka fixa det efter semesterveckan som börjar NU!

tisdag, oktober 20, 2009

Likvärdig skola med statligt ansvar!



DN-debatt idag skriver Utbildningsminister Jan Björklund, jag och Torkild Strandberg att ansvaret för skolan måste ses över.

Vi tar – som första parti – tydlig ställning för ett återförstatligande av skolan. Två årtionden efter den svenska skolans kommunalisering vet vi att resultaten inte blev bättre – de blev sämre. Det är därför hög tid att inför nästa mandatperiod föra en öppen och konstruktiv debatt om hur skolan ska styras i framtiden. Inför landsmötet i höst föreslår parti­styrelsen att Folkpartiet ska verka för en övergång till ett statligt huvudmannaskap. Ett skäl för ökat statligt ansvarstagande är alla barns rätt till likvärdig utbildning. Ett annat är lärar­yrkets status och attraktionskraft, som drabbats hårt av det kommunala huvudmanna­skapet.

Andra bloggar om skola
Uppdaterad med bild från Dagens Samhälle

torsdag, oktober 15, 2009

Bra beslut av SvFF!

På bussen läste jag nyheten att Svenska Fotbollsförbundet ändrat sitt beslut att bötfälla ÖIS på twitter via Fredric Kjellberg. BRA!

Allt annat hade varit orimligt! Jag hörde Disciplinnämndens försök att förklara sitt beslut i SR Göteborg. Det gick inget vidare... Skönt till slut att rätt fick gå före prestige!

Intressant?
DN SR GT/Expressen

Andra bloggar om Dawit Isaak, SvFF, ÖIS , fotboll

Värna skolan - en investering i framtiden!

Idag kom beskedet från S, MP och V om hur de tänker sig fördela Alliansregeringens extra konjunkturstöd på 375 miljoner till Göteborg.

275 miljoner går till SDN-sektorn och 18 miljoner till utbildningsnämnden. Hade pengarna istället fördelats enligt vårt förslag i kommunstyrelsen som röstades ner igår, hade istället 327 miljoner gått till SDN och 29 miljoner till UBN – en diff på 63 miljoner kronor! Vi prioriterar helt enkelt annorlunda.

I svåra tider behöver politiken prioritera. Folkpartiet och Alliansen prioriterar skolan, förskolan och omsorgen om våra äldre först. Vi behöver minska barngrupperna i förskolan, höja kvalitén i skolan och äldreomsorgen. Vi vill ju också halvera antalet SDN och fördela pengarna direkt till förskolorna, skolorna och de äldre i behov av hemtjänst t ex. (Diskussion pågår mellan partierna i kommunstyrelsen)

Regeringens extrastöd till kommunerna har varit en prioriterad fråga för folkpartiet i regeringen och Alliansen visade att den tar ansvar i kristider och prioriterar välfärden.

GP

tisdag, oktober 13, 2009

Alliansen utser arbetsgrupper


Idag utsåg Allians för Sverige 10 arbetsgrupper för att utveckla, fördjupa och bredda politiken inför mandatperioden 2010-2014.

Arbetsgrupperna är utbildning, hälso-/sjukvård, rättsväsende, miljö/klimat, entreprenörskap/hållbar tillväxt, jämställdhet, familjepolitik, äldrepolitik, kultur/idrott och utrikes/försvar. Jag ska tillsammans med Ulf Kristersson (M), Ulrica Carlsson (C) och Emma Henriksson (KD) ingå i arbetsgruppen om familjepolitk. En härlig utmaning!

Gruppernas sammansättning och direktiv hittar du här

måndag, oktober 12, 2009

Fotbollsförbundet ute och cyklar

Svenska fotbollsförbundet (SvFF) har bötfällt Örgryte IS för att supportrar haft en banderoll med texten: "Free Dawit Isaak" under flera matcher. Disciplinnämnden anser att det är ett politisk budskap, vilket inte är tillåtet. Jag kan bara hålla med ÖIS, förbundet är ute och cyklar.

Att idrottsföreningar engagerar i rent humanitära frågor borde SvFF uppmuntra istället för att straffa. Nej, ÖIS fortsätt att hålla banderollen uppe. Jag uppmanar andra klubbar att göra detsamma!

SvFF har enligt uppgift inte handlagt detta ärendet enligt de bestämmelser som finns. Klubben har t ex inte fått yttra sig innan de fattat beslut.
Gör om - gör rätt!

Andra om ÖIS-Dawit:
GP
SR-Göteborg
GT/Expressen
---------------
intressant?
Dawit Isaak, ÖIS, SvFF

fredag, oktober 09, 2009

Insamling till Världens barn!



SR Göteborg utmanade kommunalråden att idag på morgonen ställa upp med bössor och hjälpa till med insamlingen till Radiohjälpens kampanj Världens Barn. Självklart antog jag utmaningen!
Under en dryg timme i strålande solsken samlade jag, Jan Hallberg (M), Helena Nyhus (S), Marie Lindén (V), Kia Andreasson (MP) och Martin Hellström (KD) in pengar på Drottningtorget. Många Göteborgare tömde fickorna och lämnde slantarna i våra bössor - andra lovade sätta in pengar på PG. Härligt med sådan generositet!

----------
Uppdatering:
Bössorna är räknade! Här är resultatet:
1. Helene Odenjung (FP) 1486 kr
2. Jan Hallberg (M) 1248 kr
3. Kia Andreasson (MP) 758 kr
4. Helena Nyhus (S) 745 kr
5. Marie Lindén (V) 287 kr
6. Martin Hellström (KD) 215 kr

Totalt samlade SR Göteborg in 90.383 kr - läs mer här